Avagy lelkünk és testünk különös kapcsolata.

Ép testben, ép lélek – tartja a mondás. Tehát, ha testünkben nem érezzük jól magunkat, akkor az lelkünkre is hatással lesz és, ha a lelkünkkel sincs valami rendben, akkor az testünkön is előbb-utóbb meglátszik. Érezted már magad, úgy hogy nem kontrollálod eléggé az életed?  Ha a válaszod igen, akkor tarts velem.

Az első 7 év

Személyiségünk kialakulásának a  legmeghatározóbb szakasza az első 3 év, viszont az első 7 év az,  amikor másolással, a szülőktől látott mintákkal alakítjuk ki a belső világunkat. Ez alapján lesznek “képeink”, szokásaink és ezen a kis keresztmetszeten belül fogunk mozgolódni, ha épp problémával kerülünk szemben.

Ebben a korban lenne fontos, hogy megfelelően kialakuljanak szokásaink, a sporttal és az egészséges életmóddal kapcsolatos nézeteink is. – Tehát összességében minden, olyan tulajdonságunknak ki kellene alakulnia, ami az életben maradáshoz és a fejlődéshez szükséges hosszútávon.

Hiba a rendszerben

A probléma ott kezdődik, hogy a modern világ rohan és gyerekkel a szülő nem tud elég “minőségi” időt tölteni. Felszínes figyelem, “látszatajándékok”, gesztusok halmaza, amit egy gyerek azonnal észrevesz, de az idő múlásával és gyermekkori “programozásának” köszönhetően ez lesz a normális rendszer számára.

A korosztályában mindenkinél ezt látja majd, így számára ez lesz az alap, majd fiatal felnőttként vagy beáll az általa ismert sorba, vagy valami belső változásnak köszönhetően teljesen más élete lesz.

A testével sincs ez másképp

Ha a szülő sportolt és a gyerek jó impulzusokat kapott a mozgással kapcsolatban követni kezdi. Ha nem kapott semmit, akkor igénye se lesz rá. Sajnos a testnevelés órák az iskolában nem tudnak adni kellő motivációt, illetve a szülői erőltetésből származó versenysport se a legjobb megoldás.

Így a sporttal, a fizikai közérzetet leginkább befolyásoló tevékenységgel is hamar kialakul a kapcsolata a gyereknek és itt is megjelenik a “programozás” fontossága.

Kevesen tudják mi a jó

Sajnos nagyon kevesen nevelik tudatosan a gyerekeiket és ez meglátszik a generáción is. Rengeteg aggódás, vagy épp ellenkezőleg nemtörődömség jelenik meg fiatal korra és az évek múlásával ezek az érzések még inkább felerősödnek.

Nem valósul meg az ép test a napi 8-10 óra mellett és a lélek is elvész a robotolásban. – Volt már úgy, hogy azt érezted, hogy nem a Te életed-éled? Vagy valami többre vagy hivatott?

Ha volt ilyen érzésed, akkor még van esély arra, hogy javíts életedben. Hogy kezedbe vedd a sorsod és megteremtsd magadnak azt, amire mindig is vágytál.

Írd felül a belső programod

Képzelj el rémálmot, kerget benne valaki, mondjuk maga a kaszás, jó éles szerszámával… Gyorsan fut utánad, már majdnem utolér.

Mit teszel?

A, Továbbfutsz.

B,  Megvárod, hogy megöljön.

C,  Fogsz egy asztalt és megtámadod.

D,  Egyéb.

Mit tettél? Akkor ezt most jegyezd meg jól.

Most gondolkozzunk kicsit, ha továbbfutsz lehagyod a kaszást, elbújhatsz. De a kaszás mindig ott lesz. Ha megvárod és megöl, akkor a holttested és a kaszás mindig ottlesz. Ha megtámadod és meghal a kaszás, akkor Te leszel a kaszás gyilkosa. Egyéb? A lényeg annyi, hogy az álomban a saját helyzeted és a kaszás helyzete mindig ottlesz.

Na de, ha az első mondatot szó szerint idézve: “Képzelj el rémálmot, kerget benne valaki, mondjuk maga a kaszás, jó éles szerszámával…”. A rémálom, maga a közeg, ha hirtelen felébredsz, megállapítod, hogy leizzadtál, hevesebben ver a szíved. A lényeg az, hogy a kaszás teljesen értelmetlenné válik, tehát nem lesz jelentősége ebben a világban.

Az összefüggés

A fizikai és lelki programozás bármikor megváltoztatható. Csak tudatosnak kell lenni. Ha lelkünket épnek akarjuk tartani, akkor tenni kell érte. Olvasni, önfejleszteni magunkat. Ha testünket akarjuk egészségben tartani, ugyanez a helyzet.

Kezdő szárnypróbálgatások

Az első lépés nem lehet egyszerű feladat egyik szinten se, de a lényeg abban rejlik, hogy szokásokat alakítunk ki, így ha elfogy az akaraterőnk, a meg szokásaink felülírják.

A fizikai testünk alappillére az egyenes testtartás. Azonnal érezhető hatása, magabiztosságot ad, tehermentesíti a gerinced, hátrahúzza a vállad, megemeli a mellkasod. A testbeszéded határozottabb lesz és átprogramozod a tested, ezáltal a lelkedben is megjelenik a változás. Azt teszed, amit igazán szeretnél, magabiztosan és ezt senki se veheti el Tőled!

Kipróbáltad? Milyen érzés? Minden rendben van? 

Ha kicsit nehéznek éreznéd, a helyes testtartást tartani hosszabb ideig, akkor javaslok egy segítséget:

Ha nincs elég időd magaddal foglalkozni, akkor lerövidítheted az utat:

Ha az ép test-lélek szokást szeretnéd tartósan kialakítani, akkor kattints ide:

Hozz egy jó döntést, programzd át az életed és élj jobban!

Ehhez kívánok sok-sok energiát Neked! Ha tetszett a cikkem és úgy érzed másnak is hasznára válhat, oszd meg és garantáltan mások is értékelni fogják.

Hasznos gyakorlatok a banyapúp ellen: