Nem volt olyan rég, amikor a mai mindennapos súlyos bajokat hírből sem ismertük, még nevük sem volt. A banyapúpdoktorral újra, visszakaphatjuk az elveszett egészséget, testtartásunkat, az alkotó képességünket, önbizalmunkat – de ezt bizony (nem csak) akarni kell!

Alig néhány évtizede szervezetünk minden sejtje sokáig képes volt az egészséges működésre. Ma szinte az megy ritkaságszámba, ha valakinek nem fáj, nem szúr, nem lüktet, nem fenyegeti az előre görbülés veszélye a „púposodás”. Mások éveken át hasztalan követnek el mindent, fájdalomcsillapítók tömegét szedik be csupán azért, hogy legalább valamennyire szinten tudják tartani az állapotukat, vagy mert a műtéti beavatkozás már “elkerülhetetlen”. Vagy mégsem?  A banyapúpdoktorral sokan enyhítettét már a nyakfájdalmak és a háti szúrások okozta panaszokat.

Miben nyújt segítséget a banyapúpdoktor?

A banyapúpdoktor egy speciális tartásjavító korrektor, amely a vállakat felhúzza és ezáltal mértani pontosságú egyenes testtartást tesz lehetővé viselőjének.

Miért van szükséged a helyes egyenes testtartásra?

Ritka a gerincét egyenes tartó ember, ezért feltűnő is a látványa, kiemeli a tömegből, de ami még fontosabb, hogy az egészség egyik alappilére.

Kutatások kimutatták, hogy az egyenes testtartással rendelkezők sokkal jobban érzik magukat, önbizalmuk emelkedett, kevesebb nyak és hátfájásról számolnak be és ami még fontosabb egy 10-es skálán sokkal boldogabbnak is érzik magukat.

A helyes testtartástól jobban áramlik a testedben a vér és az energia, könnyebb a légzés és az emésztés, nem görcsölnek be a váztartó izmok, tehermentesül a térd és a csípő, sem a lábaidnak, sem a gerincednek nem kell többletterhet viselniük.

Jó alap, hogy jobban legyél

Ha a lábaid térdben roggyaszd be enyhén, majd feszítsd be farizmaid és kissé told előre a medencéd. Fontos, hogy húzd be a hasad, emeld mellkasod és vállaid helyezd hátra, kissé leeresztve. Még egy utolsó de nélkülözhetetlen lépés, a felemelt fej és kissé húzd hátra. – Ez lenne az optimális állapot.

A legnagyobb probléma, akkor jelentkezik, amikor napközben, elfoglalva ezt az ember nemtudja megvalósítani. Estére fokozódik a fájdalom, fáradtság, rossz közérzet is lehet.

Mit tegyél a jó közérzetért?

Alakíts ki pár egyszerű szabályt: Erősítsd izomzatod, a has, hát far és lábizmok erősítése kiemelten fontos. Tudatos odafigyelés, törekedj a helyes testtartásra. Kezdésként napi 2-3x próbálj odafigyelni, majd ismételd meg egyre többször. Ha nagyon pontos szeretnél lenni, abban az esetben kiváló segítség lehet egy tükör, amiben könnyen rájössz hol a probléma.

Kezdetben az egészséges testtartással ülés szokatlan, fárasztó és kényelmetlen lehet, viszont fokozatos gyakorlással eljuthatsz egy szinte, ahol izmaid megerősödnek és ez a fárasztó érzés elmúlik és a fájdalmak enyhülnek illetve teljesen elmúlhatnak.

A banyapúpdoktorral könnyebben eljuthatsz az egyenes testtartáshoz és kisebb izomerősítő gyakorlatok mellet kiváló segítőd lehet a mindennapokban, újratanítja tested helyesen működni